Erken jij dat onze leerlingen iets anders nodig hebben dan de volgende bladzijde uit de methode? Kom werken op Quadratum!

Over Quadratum

Naam school: Quadratum
Contactpersoon: Dhr. Wierenga
Plaats: Rotterdam
Sector: Basisonderwijs
Website: http://Qudratum.org

Beschrijving:
Wie zijn wij?
Quadratum is een basisschool in Rotterdam-Noord voor hoog- begaafde kinderen uit de hele regio die onderdeel is van Kindcentrum Talma. Gespecialiseerde leerkrachten geven les aan groep 3 t/m 8.
Dankzij onze kleine groepen hebben we ruimte voor maatwerk, persoonlijke aandacht en een creatieve invulling van de lessen.
Ons team gelooft in ontwerpend leren. We leren onze leerlingen
m.b.v. executieve vaardigheden over een brug te lopen terwijl hij nog in aanbouw is. We genieten ervan om beredeneerd af te wijken van de gebaande paden als dat beter is voor de sociaal-emotionele of cognitieve ontwikkeling van het kind. We vinden het belangrijk dat elk kind op Quadratum in een warme, veilige omgeving tot bloei kan komen en de talenten verder uitbouwt.
 

 

Vacature

Functietitel: leerkracht midden- of bovenbouw hoogbegaafden onderwijs
Met ingang van: 1-8-2022
Sluitingsdatum: 13-7-2022
Soort vacature: parttime / fulltime
Dienstverband: Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE: 1,0

Omschrijving
:
Quadratum is een basisschool in Rotterdam Noord voor hoogbegaafde kinderen uit de hele regio en onderdeel van de Talmaschool. Gespecialiseerde leerkrachten geven les aan de groepen 4 t/m 8. Alle groepen houden we bewust kleiner dan op de meeste andere
scholen. Dat geeft ons meer ruimte voor maatwerk, persoonlijke aandacht en een creatieve invulling van de lessen.
 
Hoogbegaafde kinderen hebben iets gemeen met elkaar en toch zijn ze heel verschillend. Ieder kind heeft unieke talenten: programmeren of rekenen, presenteren of tekenen, empathisch zijn of goed kunnen plannen – wij stimuleren elk talent zo veel mogelijk en
helpen verborgen talenten ontwaken. Bijvoorbeeld tijdens de zogenaamde thematijd waarin iedereen aan zijn eigen project werkt en tijdens uiteenlopende workshops van gastdocenten.
 
Wij vinden het belangrijk dat elk kind op Quadratum in een warme, veilige omgeving tot bloei kan komen en leert trots te zijn op zijn eigenheid. Want een kind is zo veel meer dan zijn cito-score.

Wie ben jij?

  • Met een groot empathisch vermogen kun jij je goed inleven in de wereld van hoogbegaafde kinderen;
  • Jouw creativiteit en grote inzet maakt dat je leerlingen boven zichzelf uitstijgen;
  • Ieder kind kun jij op zijn/haar gemak stellen;
  • Jij bent trots op de leerlingen als ze hun briljante mislukkingen met jou durven delen;
  • Je denkt graag mee over ons HB-concept waar autonomie, competentie en vooral relatie voorwaardelijk zijn voor een succesvolle dag.

Solliciteren

Comments are closed.